“Mijn schouder doet een beetje zeer”, “Mijn rug voelt irritant, het prikt” of “Ik heb geen zin meer om aan mijn werk te zitten”. De eerste signalen van kinderen die thuis niet goed zitten tijdens hun schoolwerk zijn al opgemerkt.
In de klas letten we op de zithouding, maar thuis is dat anders. Kinderen zitten aan de keukentafel, die misschien nèt iets te hoog is of zitten te lage stoel. Verkeerd zitten kan pijn opleveren in nek, rug of schouders. Het is ook gewoon niet leuk om te werken als je daarbij pijnt voelt.

Tijd om daar wat aan te doen!

• Kinderfysiotherapie Fyon heeft een uitleg op papier gezet. Ouders kunnen met deze uitleg en praktische tips hun kinderen op dit gebied helpen.
• Fysiomedics heeft voor ons een filmpje gemaakt, waarin de goede zithouding wordt voorgedaan. Erg leuk is dat zij er meteen een beweegchallenge aan hebben vastgeknoopt. Om in spelvorm lekker te bewegen hebben ze een ganzenbord gemaakt, geschikt voor binnen en buiten.
• Positief en actief de dag beginnen of tussendoor even lekker bewegen? Doe dan mee met de workouts van Nathan Rutjes op Zappsport.