Update ontwikkelingen gevolgen coronavirus

20 maart 2020

 

Beste ouders,

De eerste week zit erop en wat een bizarre week is het geweest. Naast ongerustheid over uitbraak van het coronavirus, ook de eerste week waarin we onze leerlingen hebben moeten missen op school. Zowel op school als thuis is ontzettend hard gewerkt om de zaken te regelen rondom het thuisleren. Dat is voor iedereen, de leerkrachten en u als ouder, een hele klus geweest.

Middels deze nieuwsbrief laten wij u weten welke stappen de school tot nu toe heeft gezet ten aanzien van de communicatie en het thuisleren. Daarnaast delen we een brief die de burgemeester heeft geschreven aan alle leerlingen.

Deze week was onze eerste taak om in ieder geval schoolbreed (dat zijn 22 groepen) de digitale leeromgeving goed ingericht te krijgen en het team met spoed hierin te scholen om ervoor te zorgen dat de leerkrachten hun groep de komende weken goed kunnen blijven volgen en ondersteunen.

We hebben als team gekozen voor de digitale route, zodat er ook voor langere tijd (of bij een totale lockdown) thuis, op eigen niveau, educatieve ondersteuning geboden kan worden.

Het team heeft deze week aanvullende opdrachten/werkjes gemaakt en uitgezocht die aansluiten bij ons montessoriwerken. Volgende week ontvangen de leerlingen, via ZuluConnect, weekpakketten waaraan elke week gewerkt kan worden.

Als u samen met uw kind regelmatig inlogt in ZuluConnect, vindt u de volgende onderdelen waar wij gebruik van maken:
• Flexi Muiswerk, ons adaptieve oefenprogramma met opdrachten op maat voor elke leerling;
• Nieuwsbegrip vanaf groep 5;
• De wekelijkse berichten van de leerkracht onder ‘Mijn taken’, die u linksonder op het inlogvenster ziet. Vandaag staat het eerste bericht voor de leerlingen klaar;
• Elke maandagmiddag een bericht onder ‘Mijn taken’ met een link naar aanvullende opdrachten en werkjes.

We adviseren om de leerlingen de schooldagen te laten oefenen met Flexi Muiswerk en het door ons klaargezette materiaal om een minimaal dag-/leerritme te behouden. We zijn op de hoogte van de problemen die momenteel ondervonden worden bij het inloggen op Muiswerk. De servers van deze partij zijn regelmatig overbelast. Muiswerk laat weten dat ze druk bezig zijn om capaciteit bij te plaatsen en adviseert om voorlopig in te loggen op tijdstippen die buiten de piekuren (9-11 uur en 13-15 uur) liggen. Blijf het dus proberen, want een oplossing is onderweg!
De eindtoets gaat dit jaar niet door. Daarmee komt voor groep 8 het oefenen voor Route8 op Squla te vervallen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons een e-mail sturen via hetzeggelt@consentscholen.nl.

We hebben uw geduld gevraagd. Bedankt hiervoor en ook onze dank voor de lieve en ondersteunende berichtjes die we van u hebben ontvangen.
Wij gaan nu het weekend in en pakken even onze rust om er maandag weer vol tegenaan te gaan.
We hopen dat we elkaar spoedig weer kunnen en mogen begroeten op school en wensen jullie een goed weekend.

Met vriendelijke groet,
Directie Het Zeggelt