Nieuwsbrief 9

11 december 2020

Nieuws voor de periode
van 12 dec t/m 8 jan ’21

Agenda

14 dec GMR vergadering
15 dec en 16 dec: De groep van Stephanie voert de musical ‘Een ware kerstman’ op
15 dec OR vergadering
17 dec Kerstfeest van 17.00 tot 18.30 uur. Leerlingen ’s middags vrij.
18 dec Spelletjesochtend alle groepen
21 dec Kerstvakantie t/m 1 januari 2021
05 jan Deelname Riskfactory groep 8, locatie Meeuwenstraat en Floraparkstraat (ochtend)
05 jan Deelname Riskfactory groep 8, locatie Dr. Benthemstraat (middag)
11 jan Start toetsweken
11 jan De groep van Nicole/ Simone neemt deel aan een workshop ‘Rhythm on Trash’ met Somnium Music
13 jan Ophalen oud papier
14 jan De groep van Wieteke/ Roel neemt deel een een workshop/ tentoonstelling ‘In de nacht’ met Roombeek Cultuurpark
21 jan De groep van Janneke/ Marleen gaat naar de voorstelling ‘De liefste wens’ van het Phion Orkest
25 jan MR vergadering
26 jan De groep van Norbert neemt deel aan een workshop ‘Baronnen en bioplastic’ met Roombeek Cultuurpark

Hartelijk welkom

Nieuw bij ons op school: Alex, Deniz en Lidewij.
We heten hen van harte welkom en wensen hen veel plezier op Het Zeggelt!

Geboorte nieuws

Dinsdag 24 november is onze collega Janneke (locatie Meeuwenstraat) bevallen van een prachtige dochter. Ze heet Maartje. Wij feliciteren Janneke en haar gezin en wensen hen veel geluk en gezondheid toe!

Kerstfeest (herhaling)

Op donderdag 17 december vieren wij ons kerstfeest. Om het volgens de geldende RIVM-maatregelen te organiseren gaan we het kerstdiner iets anders vormgeven. Het Zeggelt wordt omgetoverd in een restaurant. Alle leerlingen hebben een menukaart mee naar huis gekregen, waaruit ze een lekker hoofdgerecht kiezen. Het is de bedoeling dat u samen met uw kind(eren) één van de gerechten uitkiest en dit op de dag van het kerstdiner bereidt en aan uw kind(eren) meegeeft naar school. Zo kunnen we toch een feestelijk kerstdiner organiseren zonder te delen. Het dessert en het drinken worden door school geregeld.
Geeft u woensdag of donderdagochtend uw kind(eren) een bord, bestek en een beker mee? Dan kan elke groep het restaurant gaan inrichten en aankleden.
Er zijn aangepaste schooltijden. Alle leerlingen zijn om 12.30 uur vrij.
Van 17.00 tot 18.30 uur verwachten wij alle leerlingen terug op school voor het kerstdiner.

Spelletjesochtend alle groepen

Vrijdag 18 december is er voor alle groepen een spelletjesochtend. De leerlingen mogen verkleed op school komen en speelgoed of een spelletje meenemen.

Nieuws uit de MR (ingezonden stuk)

Tijdens de afgelopen MR vergadering hebben we de uitkomsten van de enquêtes besproken, die was afgenomen naar aanleiding van de coronamaatregelen. Daarbij kon de directie goed de genomen stappen uitleggen en onderbouwen. Ook is er gesproken over de tips die door leerlingen, ouders en leerkrachten werden aangedragen. Deze worden meegenomen in de verdere stappen.
Daarnaast is er een budget vrijgekomen in verband met de staking afgelopen jaar, hiervoor mocht de MR een doel kiezen. Gezamenlijk is er besloten om te gaan voor het verbeteren/ vergroenen van de schoolpleinen op de locatie Meeuwenstraat en Dr. Benthemstraat. Daarbij meteen een oproep aan ouders die ervaring hebben met de aanleg van groen en willen meedenken om dit aan te geven bij de MR (mr@hetzeggelt.nl).

Schoolwijkcoach locatie Dr. Benthemstraat (ingezonden stuk)

Via deze weg stel ik me graag aan jullie voor. Ik ben Jessica Bansi en sinds dit schooljaar betrokken bij Het Zeggelt, locatie Dr. Benthemstraat, als schoolwijkcoach.
In deze gekke coronatijd is het toch anders dan anders om te starten als schoolwijkcoach op een nieuwe school. Ik ben één keer per maand fysiek aanwezig op school.
Mocht je als ouders, docent, leerling, vragen hebben of tegen dingen aan lopen, neem gerust contact met mij op en ik denk graag met u mee!
Mijn directe contactgegevens zijn op te vragen bij de leerkracht van uw kind of de onderwijskundig begeleider Quinten Nijland.

Kerstvakantie

Ondanks de aanhoudende landelijke maatregelen wensen wij iedereen fijne kerstdagen en een gezellige jaarwisseling! We zien iedereen graag gezond terug op maandag 4 januari 2021.