Nieuwsbrief 8

22 december 2017

Nieuws voor de periode

van 23 dec t/m 19 jan

Agenda

23 dec  Kerstvakantie t/m 5 januari 2018

15 jan  Start Cito toets weken

17 jan  Ophalen oud papier

18 jan  Studiedag team: thema oudergesprekken. Leerlingen vrij.

22 jan  Spreekuur wijkcoach locatie Dr. Benthemstraat

30 jan  MR vergadering

05 feb  Spreekuur wijkcoach locatie Meeuwenstraat en Floraparkstraat

05 feb  OR vergadering

13 feb  Schoolbezoek College van Bestuur van Consent

14 feb  Ophalen oud papier

16 feb  Verslag mee

19 feb  Spreekuur wijkcoach locatie Dr. Benthemstraat

19 feb  Start 10 minuten gesprekken

19 feb  GMR vergadering

19 feb  Schoolfotograaf Dr. Benthemstraat

20 feb  Schoolfotograaf Floraparkstraat en Meeuwenstraat

21 feb  Schoolfotograaf Meeuwenstraat (uitloop)

23 feb  De groep van Esther gaat naar het Rijksmuseum voor een workshop Kunstkick

Hartelijk welkom

Nieuw bij ons op school: Lars en Maya.

We heten hen van harte welkom en wensen hen veel plezier op Het Zeggelt!

Afscheid Marjan Peters

Vandaag hebben de leerlingen, de ouders en het team afscheid genomen van Marjan. Wij verliezen hiermee een bevlogen en enthousiaste collega. Wij wensen Marjan veel succes en plezier als directeur op De Bothoven. Ondertussen onderzoekt het team, in samenspreek met de MR en het College van Bestuur, hoe de functie locatieleider voor de toekomst in te vullen op Het Zeggelt. Wij houden u op de hoogte.

Leren en spelen op de Universiteit Twente (ingezonden stuk)

Afgelopen donderdag zijn 56 leerlingen van Het Zeggelt op schoolreisje geweest naar de Universiteit Twente. Tijdens hun schoolreisje hebben zij in het Designlab een hele ochtend gespeeld en kennisgemaakt met allerlei innovatieve technologieën voor leren en spelen. Deze activiteiten werden verzorgd door zo’n 35 studenten en onderzoekers van de opleidingen Creative Technology, Human Media Interaction en Robotics And Mechatronics.

Zo waren er bijvoorbeeld diverse muziekactiviteiten, zoals het bespelen van een ukelele of het oefenen van ritmisch klappen. Ook werden leerlingen uitgedaagd tijdens een heuze speurtocht of interactieve aardrijkskunde quiz. Bij sommige activiteiten moesten de leerlingen goed samenwerken, bijvoorbeeld bij het sorteren van allerlei gekleurde ballen, of bij het springen op een virtuele trampoline. De leerlingen konden kennismaken met diverse robots, zoals de EyePi en Zeno, en konden zij zelfs de NAO robot leren programmeren. Daarnaast hebben zij met PlayMais creatieve kunstwerken gemaakt, hebben zij zelf een robothand geknutseld en hebben zij met Angry Birds de beginselen van programmeren geoefend. Kortom, de leerlingen hebben zich ontzettend goed vermaakt! Onze studenten en onderzoekers hebben dankzij de leerlingen ontzettend veel geleerd!

Start van de schooldag

Onze schooldag begint om 8.30 uur. Dan is het prettig dat alle leerlingen op die tijd in het lokaal aanwezig zijn. Gelukkig zijn de meeste leerlingen ruim op tijd binnen. Het is echter storend wanneer er aan het begin van de ochtend nog leerlingen binnen komen druppelen. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind(eren) op tijd op school is/zijn? Het maakt het werken voor de andere leerlingen en voor ons rustiger en prettiger.

Vakantie

Het team wenst iedereen fijne kerstdagen, een gezellige jaarwisseling en veel vakantieplezier! We zien iedereen graag gezond terug op maandag 8 januari 2018.