Nieuwsbrief 7

08 december 2023

Nieuws voor de periode
09 t/m 22 dec 2023

Agenda

11 dec Leerlingraad in deze week
12 dec GMR vergadering
13 dec Creatieve kerstdag en Foute Kersttruiendag
14 dec De groep van Kristel/Elsje Marije voert de musical ‘De keizer wil een kerstverhaal’ op
20 dec De groep van Leilanie/Marit krijgt de workshop ‘Zij, jij en de tijd’ van Kaliber Kunstenschool
21 dec De groep van Stephanie gaat naar de voorstelling Scrooge
21 dec Kerstdiner van 17.00 tot 18.30 uur. Leerlingen ’s middags om 12.30 uur vrij.
22 dec Spelletjesochtend alle groepen
23 dec Kerstvakantie t/m 7 januari 2024
09 jan Schoolbezoek Consent
16 jan Inspectiebezoek
25 jan OR vergadering
29 jan MR vergadering

Hartelijk welkom

Nieuw bij ons op school: Jaxx, Zara en Shirani. We heten hen van harte welkom en wensen hen veel plezier op Het Zeggelt!

Creatieve kerstdag en Foute Kersttruiendag

De week voor Kerst, op woensdag 13 december, organiseert de school een gezellige creatieve ochtend. Tijdens deze ochtend worden door het team kerstworkshops gegeven. Elke locatie regelt een eigen programma. Wij vieren tijdens deze creatieve ochtend tevens ‘Foute Kersttruiendag’. Ook met een leuke kerstslinger om je nek of andere kerstversiering kom je helemaal in kerstsfeer voor de dag. Foute Kersttruiendag is een initiatief van stichting ‘Save the Children’ en verschillende groepen besteden daar aandacht aan middels een geldinzamelingsactie.

Kerstfeest

Op donderdag 21 december vieren wij ons kerstfeest. Geeft u woensdag of donderdagochtend uw kind(eren) bord, bestek en beker mee?
Er zijn aangepaste schooltijden. Alle leerlingen zijn om 12.30 uur vrij.
Van 17.00 tot 18.30 uur verwachten wij alle leerlingen op school voor het kerstdiner.
Volgende week ontvangt u een aparte uitnodiging om u aan te melden voor het maken van een klein gerechtje/hapje voor het kerstdiner.

Spelletjesochtend alle groepen

Vrijdag 22 december is er voor alle groepen een spelletjesochtend. De leerlingen mogen verkleed op school komen en speelgoed of een spelletje meenemen.

Nieuws uit de MR (ingezonden stuk)

Tijdens de MR vergadering van 27 november hebben we onder andere stil gestaan bij de Meerjarenbegroting. Een kans voor ons als MR om hierover vragen te stellen en mee te kijken met het plan dat door de directie en de financieel adviseur van Consent is opgesteld. Ook stond Rekenvisie op de agenda. Hier konden we ons als MR kritisch over buigen en dit krijgt ook na de MR vergadering nog een vervolg.
Samen hebben we ook een aantal vragen opgesteld die wij als MR leden regelmatig horen van ouders over keuzes die de school maakt. Dit gaat bijvoorbeeld over vader/moederdag en kinderpostzegels en de rol van school hierin. De komende maanden willen we deze vragen aan de school stellen en dit middels de nieuwsbrief aan jullie als ouders terug gaan geven. Mocht er vanuit jullie als ouders vragen zijn over waarom school een bepaalde aanpak of visie heeft, dan horen we dit natuurlijk graag zodat we die vragen ook kunnen gaan stellen. Ons e-mail adres is: mr@hetzeggelt.nl.

Uitbreiden van de schoolbibliotheek (ingezonden stuk)

Sparen
Ieder jaar vullen wij onze schoolbibliotheek aan met nieuwe boeken. Wist u dat u kunt helpen om de bibliotheek aan te vullen? Als u boeken koopt via de webwinkel van www.leesvink.nl (https://shop.leesvink.nl/), dan kunt u bij uw bestelling aangeven dat u graag wilt meesparen voor de schoolbieb. Zo kan de school sparen voor korting bij het kopen van nieuwe boeken. In de webwinkel van Leesvink kunt u alle boeken vinden die ook in de boekhandel of via andere webwinkels te bestellen zijn (dus niet alleen kinderboeken).
Inzamelen
Als proef starten we met de inzameling van boeken die veel worden uitgeleend in de schoolbieb. Heeft u thuis boeken die niet meer worden gelezen, zijn de boeken heel en komen ze uit één van de volgende series? Dan kunt u helpen met het aanvullen van de bieb door ze op school in te leveren. Kinderen hoeven dan minder lang te wachten op boeken die ze graag lezen. Het gaat om alle boeken van: De waanzinnige boomhut, Dagboek van een muts, De magische apotheek, Harry Potter, Het leven van een loser, Tom Groot, Niek de Groot, De Grijze Jager en Raveleijn. Ook boeken die zijn bekroond met een Zilveren of Gouden Griffel zijn zeer welkom.

Parkeren rondom school

Het verkeersbeleid van onze school is er op gericht om leerlingen veilig met de fiets of lopend naar school te laten komen. Als u toch met de auto komt, respecteer dan de veiligheid van de leerlingen en de omgeving/omwonenden.
Parkeren fiets
De school stelt het op prijs dat veel ouders met de fiets naar school komen. Let bij het parkeren van de fiets op het vrijhouden van de ingangen en de inloop naar de school.
Parkeren auto
Parkeren alleen daar waar is toegestaan, bij voorkeur op de parkeerplaatsen rondom de school en anders op iets meer afstand van de school. Niet parkeren op de stoep, een uitrit of voor de ingang van de school, ook al is het maar voor een korte tijd.
We verwachten dat iedereen hierin een goed voorbeeld laat zien, ook bij slecht weer.

Hulpouders gezocht ophalen oud papier

Per januari 2024 zijn wij met spoed op zoek naar vijf ouders die willen helpen bij het ophalen van oud papier voor school. Als we deze groep weer volledig bemand krijgen, bent u maximaal vier keer per schooljaar aan de beurt om het oud papier op te halen. Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen, dan kunt contact opnemen met onze administratie (053-4358682 of administratie@hetzeggelt.nl).