Nieuwsbrief 7

9 december 2022

Nieuws voor de periode
10 t/m 23 dec 2022

Agenda

12 dec MR vergadering
14 dec Creatieve kerstdag en Foute Kersttruiendag locatie Meeuwenstraat
14 dec De bovenbouw locatie Dr. Benthemstraat gaat schaatsen op de Oude Markt
15 dec De groep van Marit en Esther V. voert de musical ‘Marietje Appelgat’ op
16 dec Creatieve kerstdag en Foute Kersttruiendag locatie Dr. Benthemstraat
16 dec De bovenbouw locatie Meeuwenstraat gaat schaatsen op de Oude Markt
19 dec De groep van Ruben voert de musical ‘Een ware kerstman’ op
20 dec De groep van Stephanie voert de musical ‘Scrooge’ op
20 dec GMR vergadering
22 dec Kerstdiner van 17.00 tot 18.30 uur. Leerlingen ’s middags om 12.30 uur vrij.
23 dec Spelletjesochtend alle groepen
24 dec Kerstvakantie t/m 8 januari 2022

Hartelijk welkom

Nieuw bij ons op school: Dagmar en Beau. We heten hen van harte welkom en wensen hen veel plezier op Het Zeggelt!

Benoeming intern begeleider (IB) locatie Dr. Benthemstraat

Zoals u in de vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen heeft onze IB-er Quinten een nieuwe baan op onze collega-school Het Pontem.
We zijn blij u te kunnen melden dat we voor Quinten een goede opvolger hebben gevonden, Elsemieke Oplaat. Elsemieke is momenteel werkzaam binnen het SPOE. Ze zal vanaf januari deze functie gaan combineren met IB op onze school. Deze maand wordt gebruikt voor de overdracht en is Quinten op de woensdagen nog aanwezig op Het Zeggelt. Wij bedanken Quinten voor haar grote betrokkenheid en inzet en wensen haar veel succes en plezier op Het Pontem. Elsemieke, welkom in ons team!

Nieuw meubilair

Eindelijk is ook het nieuwe meubilair voor alle groepen compleet. De onderbouwen hebben vorige maand nieuwe leerlingtafels en -stoelen gekregen en nu zijn de nieuwe groepstafels met krukken binnengekomen. Het oude meubilair wordt wederom geschonken aan een goed doel; ze krijgen een nieuw leven op scholen in Sierra Leone.

Bovenbouw schaatsen op de Oude Markt

Dit jaar ligt er in de binnenstad weer een overdekte ijsbaan op de Oude Markt. Wij gaan daar met de bovenbouw heerlijk een uur schaatsen. De bovenbouw van locatie Dr. Benthemstraat gaat op woensdag 14 december. Zij gaan er lopend naar toe. De bovenbouw van locatie Meeuwenstraat gaat op vrijdag 16 december. Zij gaan er op de fiets naar toe. Iedereen moet die dag een muts en goede handschoenen meenemen. Dit in verband met de veiligheid op het ijs. Als leerlingen eigen schaatsen hebben mogen deze, met uitzondering van noren, ook meegenomen en gebruikt worden. Is dit niet het geval, dan huren wij daar voor uw kind de schaatsen. We kijken erg uit naar de schaatspret in het Winter Wonderland.

Creatieve kerstdag en Foute Kersttruiendag (let op wijziging data)

De week voor Kerst organiseert de school een gezellige creatieve ochtend. Tijdens deze ochtend worden door het team kerstworkshops gegeven. Elke locatie regelt een eigen programma. Locatie Meeuwenstraat staat op woensdag 14 december ingepland en de locatie Dr. Benthemstraat op vrijdag 16 december.
Wij vieren tijdens deze creatieve ochtend tevens ‘Foute Kersttruiendag’. Ook met een leuke kerstslinger of andere kerstversiering kom je helemaal in kerstsfeer voor de dag. Foute Kersttruiendag is een initiatief van stichting ‘Save the Children’ en verschillende groepen besteden daar aandacht aan middels een geldinzamelingsactie.

Kerstfeest

Op donderdag 22 december vieren wij ons Kerstfeest. Geeft u woensdag of donderdagochtend uw kind(eren) bord, bestek en beker mee?
Er zijn aangepaste schooltijden. Alle leerlingen zijn om 12.30 uur vrij.
Van 17.00 tot 18.30 uur verwachten wij alle leerlingen op school voor het kerstdiner.
Volgende week ontvangt u een aparte brief om u aan te melden voor het maken van een klein gerechtje/ hapje voor het kerstdiner.

Spelletjesochtend alle groepen

Vrijdag 23 december is er voor alle groepen een spelletjesochtend. De leerlingen mogen verkleed op school komen en speelgoed of een spelletje meenemen.

Aanmelden broertjes en zusjes

Om zo goed mogelijk te kunnen inschatten hoeveel leerlingen wij volgend schooljaar (per locatie) nog kunnen plaatsen, is het belangrijk om te weten hoeveel broertjes/zusjes wij kunnen verwachten. Dus wilt u uw kind zo spoedig mogelijk aanmelden als uw kind vóór 1 oktober 2023 vier jaar wordt? Ook jongere kinderen kunnen alvast worden aangemeld.

Oproep bibliotheek (ingezonden stuk)

Het zal toch zeker wel lukken om de schoolbieb ook in 2023 iedere week open te houden?! We zoeken voor locatie Dr. Benthemstraat nog ouders, verzorgers, opa’s of oma’s die het leuk vinden in de bieb bij te springen. Het gaat slechts om één keer per twee weken op maandag, dinsdag of donderdag van 13.00 uur tot 14.30 uur. Bel even naar school als je geïnteresseerd bent, we horen het graag!