Nieuwsbrief 16

13 mei 2022

Nieuws voor de periode
14 t/m 25 mei 2022

Agenda

16 mei Start toetsweken
17 mei De groep van Stephanie neemt deel aan de dagproject ‘In het teken van het Rembrandt: Nachtwacht in de klas’
17 mei De groep van Kristel/ Marleen neemt deel aan de workshop ‘Swingkids’
17 mei De groep van Marit/ Esther neemt deel aan de dagproject ‘In het teken van het Rembrandt: Nachtwacht in de klas’
18 mei De groep van Esther/ Simone neemt deel aan de workshop ‘Graffiti marker’
18 mei De groep van Anke/ Engelien voert de musical ‘Pluk van de Petteflet’ op
18 mei Beeball toernooi
19 mei De groep van Wieteke/ Roel voert de musical ‘De keizer wil een kerstverhaal!’ op
20 mei Vrijmarkt
23 mei De groep van Bertje/ Jetty neemt deel aan de dagproject ‘Maak je eigen film; schaduw avonturen en bewegende beelden’
25 mei De groep van Corinne/ Engelien voert de musical ‘Assepoester’ op
26 mei t/m 27 mei Hemelvaart + vrije dag
30 mei Schoolfotograaf locatie Meeuwenstraat
31 mei Schoolfotograaf locatie Dr. Benthemstraat
31 mei Schoolfotograaf (groep 8). Uitleg verderop in deze nieuwsbrief.
01 jun Sportdag locatie Meeuwenstraat
01 jun Beeball toernooi (finale)
03 jun Sportdag locatie Dr. Benthemstraat
06 jun Tweede Pinksterdag. Leerlingen zijn vrij.
07 jun Groep 8 naar Ameland
09 jun OR vergadering
09 jun De groep van Bertje/ Jetty gaat naar de voorstelling met orkest ‘De Liefste wens’ van Toon Tellegen
13 jun MR vergadering
13 jun De groep van Adele/ Annemiek neemt deel aan de workshop ‘De luiaard die niet.. lui was?’
16 jun Groep 7 en 8: schoolvaardigheidsproeven op Het Rutbeek
16 jun Schoolreisje onderbouw locatie Meeuwenstraat
20 jun De groep van Nicole/ Simone neemt deel aan de workshop ‘Licht schilderen (ligth graffiti – painting)’
23 jun Schoolreisje onderbouw locatie Dr. Benthemstraat
27 jun GMR vergadering
29 jun De groep van Nicole/ Simone neemt deel aan de workshop ‘Wereld Djembe’

Hartelijk welkom

Nieuw bij ons op school: Ahdali, Yue Yao, Nastya, Nova, Jonas en Wout. We heten hen van harte welkom en wensen hen veel plezier op Het Zeggelt!

Sportdag

De sportdag wordt voor de onderbouwen op school georganiseerd en de midden- en bovenbouwen houden de sportdag op het sportveld van AC Tion. U ontvangt u in een aparte brief.

Update Groene Schoolpleinen (ingezonden stuk MR)

Beste ouders,

Graag willen we jullie meenemen in de stappen die de afgelopen periode achter de schermen hebben plaatsgevonden. Sinds begin dit jaar zijn er gesprekken geweest tussen de directie, MR en mogelijke projectleiders (die verplicht zijn bij de subsidie “Groene Schoolpleinen”), is er intensief overleg geweest tussen de MR en directie over eventuele andere stappen en is er gekeken naar de financiële haalbaarheid van de verschillende plannen.

Hierin hebben we gezamenlijk een aantal conclusies getrokken. Op dit moment hebben we niet de financiële middelen om twee schoolpleinen (Dr. Benthemstraat en Meeuwenstraat) aan te pakken volgens de stappen die horen bij de subsidie “Groene Schoolpleinen”. De kosten per schoolplein worden berekend op ongeveer 50.000 euro per locatie. Naast de subsidie moet Het Zeggelt een aanzienlijk bedrag zelf aanleveren (eigen bijdrage). Helaas hebben we dan te maken met een gat van enkele tienduizenden euro’s.

Maar we laten ons daardoor niet uit het veld slaan! De MR en directie hebben aangegeven een groen schoolplein belangrijk te vinden en ook bij de leerlingenraad en ouders is het een onderwerp dat regelmatig ter sprake komt.

Dit betekent dat we, directie en MR, een twee sporenplan hebben bedacht om toch te zorgen dat de leerlingen op kortere termijn van een fijn en groen schoolplein kunnen genieten. Hierin nemen we jullie graag mee en hebben we hulp nodig.

1. We willen het geld dat beschikbaar is de komende tijd gaan besteden aan vergroening die wel haalbaar is en passend binnen het budget.
Hiervoor willen we bij deze een oproep plaatsen:

Welke ouder heeft ervaring, kennis en kunde als bijv. tuin- en/of landschapsarchitect en kan helpen de vergroening verder uit te werken? Of ken je iemand met deze achtergrond?

Graag zouden we je dan willen vragen contact op te nemen met directrice Babette Hummel: hetzeggelt@consentscholen.nl of 053-4358682.

2. We willen ook kijken of we meer geld binnen kunnen halen voor de eigen bijdrage om op de langere termijn in aanmerking te komen voor de subsidie “Groene Schoolpleinen”. Daarom nog een oproep:

Welke ouder heeft ervaring, kennis en kunde als fondsenwerver en wil uitzoeken voor welke subsidies en andere gelden Het Zeggelt in aanmerking kan komen?

Graag zouden we ook jou willen vragen contact op te nemen met directrice Babette Hummel: hetzeggelt@consentscholen.nl of 053-4358682.

Tot slot willen we als MR aangeven dat we op een later moment ook de vraag gaan stellen welke ouders willen helpen met de uitvoering van de plannen. Daarvoor zullen we op een later moment opnieuw een oproep plaatsen.

Vriendelijke groet
MR Het Zeggelt

Beeball toernooi voor groep 4 en 5

Woensdag 18 mei doen wij mee aan het Beeball toernooi. Beeball is de voorloper van honk- en softbal. Het toernooi wordt gespeeld op het terrein van Tex Town Tigers aan de Kotkampweg. De eventuele finalerondes worden gespeeld op woensdag 1 juni.
Wij wensen iedereen veel succes en plezier!

Vrijmarkt

Dit jaar organiseert de Ouderraad weer een vrijmarkt om geld op te halen voor een goed doel. De leerlingraden van de Meeuwenstraat en de Dr. Benthemstraat hebben gezamenlijk gekozen om het geld te schenken aan de vluchtelingen van de oorlog in Oekraïne. Alle leerlingen, ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere belangstellenden zijn hierbij van harte uitgenodigd als koper of als verkoper! Ieder jaar worden er nieuwe activiteiten verzonnen om geld mee op te halen, zoals de verkoop van spulletjes en lekkere hapjes en drankjes, blikwerpen of andere spelletjes. Laat je creativiteit de vrije loop!
De vrijmarkt is op 20 mei van 12.30 tot 13.30 uur, op de schoolpleinen van de Meeuwenstraat en de Dr. Benthemstraat.

Schoolfotograaf

De schoolfotograaf komt dit schooljaar de groepsfoto’s maken op de volgende data:
– 30 mei op locatie Meeuwenstraat.
– 31 mei op locatie Dr. Benthemstraat.
– 31 mei voor groep 8 met hun leerkrachten om 15.00 uur op locatie Dr. Benthemstraat. De achtste groepers van locatie Meeuwenstraat vertrekken meteen na schooltijd met hun leerkracht naar de locatie Dr. Benthemstraat. Wilt u uw kind daarom die dag met de fiets naar school laten gaan?
Let op: wij laten alleen leerlingen fotograferen waarvoor toestemming is verleend. Dit kunt u aangeven in Parro onder ‘instellingen’. Wilt u kijken of dit goed staat ingesteld?