Nieuwsbrief 15

20 april 2018
Nieuws voor de periode
van 21 apr t/m 18 mei

Agenda

23 apr GMR vergadering
25 apr Voetbaltoernooi finale
26 apr Afsluiting projectweken
27 apr Koningsdag. Leerlingen vrij.
30 apr Meivakantie t/m 11 mei
14 mei Spreekuur wijkcoach locatie Meeuwenstraat en Floraparkstraat
15 mei De groepen 5 van Marleen R., Marleen S. en Errol bezoeken het techniekmuseum Oyfo in Hengelo
17 mei De groepen 5 van Elianne, Elsje Marije en Daphne bezoeken het techniekmuseum Oyfo in Hengelo
18 mei Vrijmarkt
21 mei Tweede Pinksterdag. Leerlingen vrij.
22 mei Groep 8 naar Ameland
23 mei Beeball toernooi
23 mei Ophalen oud papier
28 mei Start Avondvierdaagse

Hartelijk welkom

Nieuw bij ons op school: Moos, Aubry en Max.

We heten hen van harte welkom en wensen hen veel plezier op Het Zeggelt!

Schoolvoetbaltoernooi

Afgelopen twee woensdagen hebben vier teams uit de bovenbouwgroepen mee gedaan aan het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Het waren geslaagde middagen en er werd prachtig gespeeld. Er zijn twee teams door naar de finale. Woensdag 25 april zal deze finaleronde gespeeld worden. We wensen de teams veel succes en vooral veel plezier!

Afsluiting projectweek

Op donderdag 26 april van 14:30 uur tot 15.30 uur is op elke locatie de afsluiting van de projectweek. Ouders zijn hierbij van harte welkom. Tijdens deze afsluiting laten de leerlingen zien wat ze afgelopen weken gedaan, geleerd en gemaakt hebben. Elke groep presenteert een aantal eindproducten uit de projectweek. 

Achtste groepers ‘verkeerskanjers’

Elke keer weer merken we hoe belangrijk het is voor de 8e groepers om verkeersles te krijgen, dit toetsen we met het landelijk theorie-examen en een praktijkexamen. Al onze 8e groepers hebben het diploma gehaald, super! Het praktijkexamen werd mede mogelijk gemaakt door de hulp van vele ouders, opa’s, oma’s, kennissen en buren, waarvoor allemaal onze hartelijke dank.

Misschien bent u nu enthousiast geworden en wilt u zich aanmelden om volgend jaar het praktijkexamen te helpen organiseren. Wij zoeken nog twee ouders aan de Dr. Benthemstraat die de coördinatie op zich willen nemen. Er zijn al twee ouders aan de Meeuwenstraat, die het volgend jaar nog een keer willen doen. Wij vertellen u er graag meer over. Het geheel neemt een paar uurtjes in beslag. U kunt zich aanmelden via de mail: e.wijfjes@erwinmeijerink.nl.

Vrijmarkt (ingezonden stuk)

Ook dit jaar organiseert de ouderraad weer een vrijmarkt om geld op te halen voor een goed doel. De leerlingen van de Dr. Benthemstraat hebben dit jaar gekozen om het geld te doneren aan Unicef. Aan de Meeuwenstraat en de Floraparkstraat doneren de leerlingen het geld aan Speeltuin Mekkelholt.

Alle leerlingen, ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere belangstellenden zijn hierbij van harte uitgenodigd als koper of als verkoper! Ieder jaar worden er nieuwe activiteiten verzonnen om geld mee op te halen, zoals de verkoop van spulletjes en lekkere hapjes en drankjes,  timmeren van vogelhuisjes, blikwerpen of andere spelletjes. Laat je creativiteit de vrije loop!

De vrijmarkt is op 18 mei van 12:30 tot 14:00 uur, op de schoolpleinen van de Dr. Benthemstraat en de Meeuwenstraat. De Floraparkstraat zal aansluiten bij de Meeuwenstraat.

Nieuws uit de MR

De MR heeft in de afgelopen vergadering het rapport van de Risico-inventarisatie en -evaluatie van de school besproken. Er is beoordeeld of de schoolgebouwen voldoen aan de arbeidsvoorwaarden. De MR heeft aanbevelingen geformuleerd voor de school om de gebouwen nog veiliger te maken.

Daarnaast is er een brief van het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap gekomen, waarin wordt aangekondigd dat er middelen beschikbaar worden gesteld om de werkdruk van leerkrachten in het basisonderwijs te verminderen. De MR is op de hoogte gesteld van de wijze waarop de school de komende maanden overlegt over hoe die middelen het meest efficiënt besteed kunnen worden.

Verder heeft de MR zelf gekozen om de feesten die op school worden gevierd (of juist niet) te bespreken. De ouderleden kregen daarbij informatie over de manier waarop feesten gevierd worden en waarom dat gebeurt of hoe dat tot stand is gekomen. Ze stelt de school ten slotte enkele wijzigingen voor, die door het team besproken zullen worden.

Biebouders gezocht!

De bibliotheek aan de Dr. Benthemstraat heeft dringend hulp nodig. Na de meivakantie hebben wij minimaal twee ouders nodig om de bieb op de drie middagen te kunnen blijven draaien.

Het is leuk werk, veel interactie met de leerlingen en een goede sfeer binnen het team.

Voor informatie en/of aanmelden: marionpts48@gmail.com.

BSO Tech is te Gek middag (ingezonden stuk)

Aanstaande woensdag hebben we voor alle leerlingen van Het Zeggelt, locatie Dr. Benthemstraat, weer een super gave Tech is te Gek middag georganiseerd.

De aanmeldformulieren voor deze workshop vinden jullie hier