Nieuwsbrief 15

21 april 2023

Nieuws voor de periode
22 apr t/m 17 mei 2023

Agenda

24 apr t/m 05 mei: Meivakantie
08 mei t/m 12 mei: week van de lentekriebels
10 mei Beeball toernooi
15 mei Schoolfotograaf locatie Meeuwenstraat
15 mei De groep van Ruben neemt deel aan de workshop Afrikaanse Percussie (Djembé) van Somnium Music
16 mei Schoolfotograaf locatie Dr. Benthemstraat
16 mei Schoolfotograaf (groep 8). Uitleg verderop in deze nieuwsbrief.
17 mei Vrijmarkt
17 mei Beeball toernooi
18 mei en 19 mei: Hemelvaart. Leerlingen zijn vrij.
24 mei Beeball toernooi
29 mei Tweede Pinksterdag. Leerlingen zijn vrij.
30 mei Start toetsweken
30 mei Groep 8 naar Ameland
31 mei Beeball toernooi (finale)
06 jun Schoolreisje onderbouw locatie Meeuwenstraat
13 jun Schoolreisje onderbouw locatie Dr. Benthemstraat
15 jun Groep 7 en 8: schoolvaardigheidsproeven op Het Rutbeek
19 jun Leerlingraaad
19 jun MR vergadering
21 jun Sportdag locatie Dr. Benthemstraat
23 jun Sportdag locatie Meeuwenstraat
27 jun GMR vergadering

Hartelijk welkom

Nieuw bij ons op school: Olivia, Quinten, Floris en Sebastian. We heten hen van harte welkom en wensen hen veel plezier op Het Zeggelt!

Geboorte nieuws

Op 11 april is onze collega Nienke (locatie Meeuwenstraat) bevallen van een prachtige dochter. Zij heet Louèlle. Wij feliciteren Nienke en haar gezin en wensen hen veel geluk en gezondheid toe!

Zwangerschapsverlof

Met ingang van 24 mei gaat Marit (locatie Dr. Benthemstraat) met zwangerschapsverlof. Tijdens haar verlofperiode wordt zij vervangen door Esther V. en Simone.
Wij wensen Marit fijne weken en een goede bevalling toe!

Nationale Voorleeswedstrijd

Op donderdagavond 6 april was de halve finale van de Nationale voorleeswedstrijd in het theater in Nijverdal. Julia Beekhuizen las deze keer voor uit ‘Juf Braaksel en het meesterbrein’ van Carry Slee. Een geweldige ervaring voor haar om zover te komen en hier aan meegedaan te hebben.

Nieuws van de MR (ingezonden stuk)

Verkiezingen
De uitnodiging voor het uitbrengen van uw stem ontvangt u via de mail op maandag 8 mei. Voor de zekerheid kunt u het mailadres mrhetzeggelt@digitaleverkiezing.nl toevoegen aan de whitelist van uw mailprogramma. Mocht u na de eerder genoemde datum nog geen uitnodiging ontvangen hebben, controleer dan voor de volledigheid ook uw spamfolder.

Week van de lentekriebels

In de week van 8 mei wordt er schoolbreed aandacht besteed aan de ‘Week van de lentekriebels’. Wij hebben deze week nu gepland, omdat de landelijke week samenviel met onze projectweken. Het is een week voor scholen in het basis en speciaal onderwijs over weerbaarheid, relationele en (seksuele) vorming. Dit jaar is het landelijke thema: ‘Wat vind ik fijn?’ In deze week wordt er door de leerkracht hier aandacht aan besteed.

Beeball toernooi voor groep 5 (en 4)

Vanaf woensdag 10 mei doen wij mee aan het Beeball toernooi. Beeball is de voorloper van honk- en softbal. Het toernooi wordt gespeeld op het terrein van Tex Town Tigers aan de Kotkampweg. De eventuele finalerondes worden gespeeld op woensdag 31 mei.
Wij wensen iedereen veel succes en plezier!

Schoolfotograaf

De schoolfotograaf komt dit schooljaar de groepsfoto’s maken op de volgende data:
– 15 mei op locatie Meeuwenstraat.
– 16 mei op locatie Dr. Benthemstraat.
– 16 mei voor groep 8 met hun leerkrachten om 15.00 uur op locatie Dr. Benthemstraat. De achtste groepers van locatie Meeuwenstraat vertrekken meteen na schooltijd met hun leerkracht naar locatie Dr. Benthemstraat. Wilt u uw achtste groeper daarom die dag met de fiets naar school laten gaan?
Let op: wij laten alleen leerlingen fotograferen waarvoor toestemming is verleend. Dit kunt u aangeven in Parro onder ‘instellingen’. Wilt u kijken of dit goed staat ingesteld?

Vrijmarkt 17 mei

Dit jaar organiseert de ouderraad weer een vrijmarkt om geld op te halen voor een goed doel. De leerlingraden van de Meeuwenstraat en de Dr. Benthemstraat kiezen gezamenlijk aan welk doel we de opbrengst gaan schenken. Alle leerlingen, ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere belangstellenden zijn hierbij van harte uitgenodigd als koper of als verkoper! Ieder jaar worden er nieuwe activiteiten verzonnen om geld mee op te halen, zoals de verkoop van spulletjes en lekkere hapjes en drankjes, blikwerpen of andere spelletjes. Laat je creativiteit de vrije loop!
De vrijmarkt is op 17 mei van 12.30 tot 13.30 uur, op de schoolpleinen van de Meeuwenstraat en de Dr. Benthemstraat.