Nieuwsbrief 15

18 april 2019

Nieuws voor de periode
van 19 apr t/m 17 mei

Agenda

19 apr Studiedag: thema hoogbegaafdheid en PBS. Leerlingen vrij!
22 apr Meivakantie t/m 03 mei
06 mei Spreekuur wijkcoach locatie Meeuwenstraat en Floraparkstraat
06 mei MR vergadering
07 mei Groep 8 naar Ameland
07 mei OR vergadering
13 mei Start Avondvierdaagse
15 mei Ophalen oud papier
16 mei De groep van Bertje / Jetty voert de musical ‘Maria’ op
20 mei Spreekuur wijkcoach locatie Dr. Benthemstraat
20 mei GMR vergadering
22 mei Beeball toernooi
24 mei Vrijmarkt
29 mei Beeball toernooi (finale)

Hartelijk welkom

Nieuw bij ons op school: Olivier.
We heten hem van harte welkom en wensen hem veel plezier op Het Zeggelt!

Groep 8 op Ameland

De week na de meivakantie is groep 8 op Ameland. Zoals u van ons gewend bent, is het Amelandjournaal iedere ochtend te vinden in de school en op onze website!

Avondvierdaagse

De leerlingen die zich hebben opgegeven ontvangen na de meivakantie nog een brief met nadere informatie, daarin staan ook de vertrektijden en vertrekpunten genoemd.

Beeball toernooi voor groep 4 en 5

Woensdag 22 mei doen wij met vijf teams mee aan het Beeball toernooi. Beeball is de voorloper van honk- en softbal.
Het toernooi wordt gespeeld op het terrein van Tex Town Tigers aan de Kotkampweg. De eventuele finalerondes worden gespeeld op woensdag 29 mei.
Wij wensen iedereen veel succes en plezier!

Vrijmarkt

Ook dit jaar organiseert de Ouderraad weer een vrijmarkt om geld op te halen voor een goed doel. De drie leerlingraden hebben dit jaar gezamenlijk gekozen om het geld te doneren aan het goede doel ‘De Wensambulance’.
Alle leerlingen, ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere belangstellenden zijn hierbij van harte uitgenodigd als koper of als verkoper! Ieder jaar worden er nieuwe activiteiten verzonnen om geld mee op te halen, zoals de verkoop van spulletjes en lekkere hapjes en drankjes, timmeren van vogelhuisjes, blikwerpen of andere spelletjes. Laat je creativiteit de vrije loop!
De vrijmarkt is op 24 mei van 12.30 tot 14.00 uur, op de schoolpleinen van de Dr. Benthemstraat en de Meeuwenstraat. De Floraparkstraat zal aansluiten bij de Meeuwenstraat.

Achtste groepers ‘verkeerskanjers’!

Elke keer weer merken we hoe belangrijk het is voor de 8e groepers om verkeersles te krijgen, dit toetsen we met het landelijk theorie-examen en een praktijkexamen. Al onze 8e groepers hebben het diploma gehaald, super! Het praktijkexamen werd mede mogelijk gemaakt door de hulp van vele ouders, opa’s, oma’s, kennissen en buren, waarvoor allemaal onze hartelijke dank.

Voetbaltoernooi

Wij hebben met drie teams deelgenomen aan het voetbaltoernooi voor de groepen 7 en 8.
De eerste van elke poule mocht door naar de finale op woensdag 10 april.
De jongens van groep 8 van de locatie Dr. Benthemstraat zijn eerste geworden en mochten door naar de finale. Het team heeft in de finaleronde erg goed gevoetbald. Ze zijn derde in de poule geworden.

Bezoek Oyfo museum en Twentse Sportweek groep 5

De leeringen van groep 5 hebben de afgelopen weken twee leuke activiteiten gehad. In de Performance Factory konden ze kennismaken met allerlei vormen van bijzondere sporten, zoals skaten, free-running en boulderen. In het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo hebben de leerlingen van alles ervaren over moderne en oude techniek. Zo konden ze zien hoe stoommachines werken, maar konden ze ook een camera bedienen in een politiehelikopter. Er was ook een workshop waarbij de leerlingen mochten solderen. Zie deze link voor een impressie van deze activiteiten.