Nieuwsbrief 13

24 maart 2023

Nieuws voor de periode
25 mrt t/m 7 apr 2023

Agenda

27 mrt Groep 8: verkeersexamen (theorie)
29 mrt Start voetbaltoernooi (groep 7+8)
30 mrt Afsluiting projectweken
03 apr De groep van Esther H./ Simone gaat naar de Lonneker Molen
03 apr MR vergadering
04 apr Buitenlesdag
05 apr Groep 8: verkeersexamen (praktijk)
06 apr Paasfeest. De schooldag is van 8.00 tot 14.00 uur.
07 apr t/m 10 apr: Goede Vrijdag en Pasen
17 apr t/m 20 apr: afname Route8 voor groep 8
17 apr Schoolbezoek Consent
18 apr GMR vergadering
19 apr De groep van Lars voert de musical ‘Een ober van niks’ op
19 apr De groep van Marijke/ Marloes S. voert de musical ‘Kleine muizenfamilie zoekt een huis’ op
20 apr De groep van Elise/ Elsje Marije voert de musical ‘De gelukkige olifant’ op
21 apr Spelletjesochtend alle groepen
24 apr t/m 05 mei: Meivakantie

Hartelijk welkom

Nieuw bij ons op school: Nika, Julieta, Joëll, Skyler, Robin, Leona en Nouri. We heten hen van harte welkom en wensen hen veel plezier op Het Zeggelt!

Opbrengst actie ten behoeve van aardbeving Turkije en Syrië

Eindelijk is de eindopbrengst bekend. Het is het wachten waard geweest. In totaal hebben we met beide locaties samen €16.746,31 opgehaald. Wat een geweldige prestatie!

Provinciale ronde voorleeswedstrijd

Julia heeft het ontzettend goed gedaan tijdens de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zij is door de jury, samen met een leerling uit Hengelo, als beste voorlezer van Twente gekozen. Dit betekent dat zij beiden Twente mogen vertegenwoordigen in de provinciale finale op 6 april. Wij wensen Julia veel succes en voorleesplezier!

Afsluiting projectweken: Pasar Malam

Donderdag 30 maart is de afsluiting van de projectweek: de Pasar Malam. Dat is een Aziatische markt. Elke groep zal een kraam inrichten op het schoolplein. Hierop worden kunstwerken tentoongesteld, die tijdens de projectweken zijn gemaakt. Op een podium worden optredens gegeven. U bent van harte uitgenodigd om de Pasar Malam te bezoeken vanaf 14.30 tot 16.00 uur. Indien uw kind naar de BSO gaat op deze donderdag, denkt u er dan aan de BSO op de hoogte te brengen?

Buitenlesdag

Op dinsdag 4 april is de buitenlesdag. Dit betekent dat er deze dag veel in de buitenlucht wordt gewerkt. Naast dat dat goed is voor het leren leren, is het ook nog eens erg leuk. In alle groepen wordt een eigen invulling gekozen.
We duimen voor mooi weer. Denkt u eraan extra kleding mee te geven voor als het toch fris of vochtig blijkt te zijn?

Met spoed hulp gevraagd bij verkeersexamen groep 8

Op woensdag 5 april wordt het praktijkgedeelte van het fietsexamen afgenomen. We hebben nu 15 aanmeldingen, maar hebben in totaal 25 ouders nodig om het allemaal goed en veilig te laten verlopen. Dat hoeven niet alleen maar ouders van achtste groepers te zijn. Het gaat erom dat er op beide locaties ongeveer drie ouders aanwezig zijn en er op elke controlepost een ouder staat. Op de controleposten staat u ongeveer van 08.45 uur tot 11.00 uur. Op de schoolpleinen van 08.30 uur tot ongeveer 11.00 uur.
U kunt een mailtje sturen naar L.frank@consentscholen.nl of B.livestroo@consentscholen.nl Vermeld daarin uw naam, de naam en de groep van uw kind en uw e-mailadres. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk de informatie die u nodig heeft.
Als er onvoldoende hulpouders beschikbaar zijn, zal het verkeersexamen helaas komen te vervallen.

Paasfeest

Op donderdag 6 april is ons paasontbijt. Wij beginnen deze dag om 8.00 uur en zijn om 14.00 uur vrij. Als u thee wilt maken of eieren wilt koken, kunt u dit aangeven in Parro.
Wilt u uw kind op woensdag 5 april een beker, een bord, bestek en een eierdop meegeven?
Aansluitend op het ontbijt volgt een gezellig programma.

Wij gaan de schoolpleinen vergroenen!

Afgelopen jaar is het project ‘Vergroening schoolpleinen’ in gang gezet. Het team en ouders hebben zich ingezet om een plan te maken voor meer natuur op de schoolpleinen. Hovenier Axent Groen helpt ons om het proces goed te doorlopen. We zijn regelmatig bij elkaar gekomen om wensen en ideeën om te zetten in een mooi ontwerp. Dit ontwerp hangt vanaf maandag op beide locaties in de centrale ruimte.
Ook zijn de kosten berekend en gelukkig is het ontwerp modulair opgebouwd. Dat betekent dat het in fases kan worden uitgevoerd. Met behulp van subsidies en onze acties (bijvoorbeeld papa’s voor pannenkoeken) kan er gestart worden met de eerste fase.
Binnenkort gaan we op beide locaties van start. Waar mogelijk vragen wij ouders om mee te helpen, bijvoorbeeld bij het kruien van zand en stenen of bij het doneren van planten. Hierover volgt later meer informatie. Kom vooral even binnen om te kijken naar het ontwerp.