Nieuwsbrief 13

18 maart 2022

Nieuws voor de periode
19 mrt t/m 1 apr 2022

Agenda

19 mrt Open dag
21 mrt De groep van Anke/ Engelien gaat naar het concert ‘Liedjes zonder grenzen’
23 mrt De groep van Kristel/ Marleen gaat naar de tentoonstelling ‘Plastic onderwater
wereld’
28 mrt Groep 8: verkeersexamen (theorie)
01 apr Groep 8: verkeersexamen (praktijk)
05 apr Buitenlesdag
07 apr OR vergadering
13 apr De groep van Adele/ Annemiek voert de musical ‘Het gouden paasei’ op
14 apr Paasontbijt, start om 8.00 uur. Leerlingen zijn om 12.30 uur vrij.
14 apr Studiemiddag. Leerlingen zijn vrij.
15 apr t/m 18 apr: Goede Vrijdag en Pasen
19 apr t/m 22 apr: afname Route8 voor groep 8
19 apr MR vergadering
22 apr Spelletjesochtend alle groepen
25 apr t/m 6 mei: Meivakantie

Hartelijk welkom

Nieuw bij ons op school: Jelte, Cain, Jaylen en Lise. We heten hen van harte welkom en wensen hen veel plezier op Het Zeggelt!

Met spoed hulp gevraagd bij verkeersexamen groep 8

Op vrijdag 1 april wordt het praktijkgedeelte van het fietsexamen afgenomen. We hebben al 12 aanmeldingen, maar hebben in totaal 25 ouders nodig om het allemaal goed te laten verlopen. Dat hoeven niet alleen maar ouders van achtste groepers te zijn. Het gaat erom dat er op beide locaties ongeveer drie ouders aanwezig zijn en dat er op de controleposten een aantal ouders staan. Op de controleposten staat u ongeveer van 08.45 uur tot 11:00 uur. U kunt een mailtje sturen naar L.frank@consentscholen.nl. Vermeld daarin uw naam, de naam en de groep van uw kind en uw emailadres. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk de informatie die u nodig heeft.

Week van de lentekriebels

In de week van 21 t/m 25 maart wordt er schoolbreed aandacht besteed aan de Week van de lentekriebels. Een week voor scholen in het basis en speciaal onderwijs over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Deze heeft dit jaar als thema ‘Je lijf is van jou’. In deze week wordt er door de leerkracht het gesprek over dit thema geïnitieerd en zal er vanuit Bureau Halt een workshop worden aangeboden.

Ga voor Taal (ingezonden stuk)

Ga voor Taal is een initiatief van gemeente Enschede. In samenwerking met GGD Twente, Bibliotheek Enschede, Columbus Junior, Partou, Humankind, KOE, VCO Oost Nederland, Consent en Alifa is er onder andere een website opgezet om ouders te informeren over het belang van taal. Ouders kunnen er tips vinden voor alle leeftijdsgroepen. Zie https://gavoortaalenschede.nl.