Nieuwsbrief 10

02 februari 2024

Nieuws voor de periode
03 t/m 16 feb 2024

Agenda

05 feb en 06 feb: afname doorstroomtoets IEP voor groep 8
06 feb GMR vergadering
07 feb Schaaktoernooi (groep 3-5)
14 feb Schaaktoernooi (groep 6-8)
16 feb Spelletjesochtend onderbouw
19 feb t/m 23 februari: voorjaarsvakantie
04 mrt t/m 08 maart: week van de lentekriebels
04 mrt t/m 08 maart: voortgangsgesprekken voor alle groepen, waarin groep 8 ook het definitief advies VO ontvangt
04 mrt Deelname Riskfactory groep 8
04 mrt De groepen van Esther/Simone en Bertje/Jetty gaat naar de voorstelling ‘Swan Lake’ in het Wilminktheater
11 mrt Studiedag team. Leerlingen zijn vrij.
11 mrt MR vergadering
11 mrt OR vergadering
13 mrt Open dag
19 mrt GMR vergadering
20 mrt Onderwijsdag Consent. Alle leerlingen vrij
21 mrt De groep van Bertje/Jetty voert de musical ‘Professor Proflovsky en de vier seizoenen’ op
26 mrt en 27 mrt: aanmelddagen VO voor groep 8
28 mrt Paasfeest. De schooldag is van 8.00 tot 14.00 uur
29 mrt t/m 01 apr: Goede Vrijdag en Pasen

Hartelijk welkom

Nieuw bij ons op school: Kemal, Isa, Ninthe, Lieuwe, Seth en Oliver. We heten hen van harte welkom en wensen hen veel plezier op Het Zeggelt!

Stella verkozen tot junior stadsdichter

Stella uit de bovenbouw van Wieteke en Roel heeft de verkiezing tot junior stadsdichter gewonnen. Van harte gefeliciteerd Stella! Samen met Mirthe en Niel was zij genomineerd, ook zij hebben het goed gedaan. Stella mag komende tijd op officiële gelegenheden, zoals de dodenherdenking, een gedicht voordragen.

https://www.1twente.nl/artikel/4096119/stella-kensah-11-is-de-nieuwe-junior-stadsdichter-van-enschede

Aanvullende informatie naar aanleiding van uitkomsten inspectiebezoek

Vorige week heeft u een brief ontvangen met daarin de eerste terugkoppeling die wij mondeling hebben gekregen van de inspectie naar aanleiding van hun bezoek. We hebben daarin verteld dat onze school op basis van de resultaten van de eindtoets een onvoldoende krijgt van de inspectie en een hersteltraject ingaat. We kunnen ons voorstellen dat dit vragen oproept. Wij hebben zelf ook nog vragen. We zullen het conceptrapport van de inspectie over een aantal weken ontvangen met daarin de meer gedetailleerde bevindingen (ook in relatie tot de andere indicatoren) en adviezen voor verbetering. Op het conceptrapport mag de school met haar bestuur reageren, waarna het definitieve rapport zal volgen. We hebben met de MR afgesproken dat, zodra we het definitieve rapport hebben, we met de ouders de vervolgstappen bespreken. U ontvangt daar ter zijner tijd een uitnodiging voor. Mocht u al eerder vragen hebben, mag u altijd binnenlopen bij de directie of de leerkracht.

Aanvang schooldag en inlooptijd

De schooldag begint om 8.30 uur. De leerkrachten staan vanaf 8.20 uur bij de groep om de leerlingen te ontvangen. Wij merken regelmatig dat leerlingen die alleen naar school gaan eerder dan 8.20 uur in het gebouw zijn. Wij verzoeken in dit geval uw kind iets later naar school te laten gaan. Veel ouders vinden het fijn om ’s ochtends even met hun kind mee de groep in te gaan. Wij vinden deze belangstelling prettig. Wel vragen wij om vanaf 8.20 uur niet meer mee de groep in te gaan in verband met de aandacht van de leerling en de leerkracht voor de werkkeuze. Na schooltijd is er alle gelegenheid om het werk van die dag samen met uw kind te bekijken.