Amelandjournaal – Dag 2

De dag van vandaag stond in het teken van sportiviteit. Nadat de batterijen weer waren opgeladen stonden de meeste kinderen rond half acht op. Bij het ontbijt werd gelijk een flinke lunch ingepakt, aangezien we tot het avondeten onderweg zouden zijn.

Rond 9 uur vertrokken we naar de fietsverhuur. Iedereen een fiets op maat en trappen maar. Het eerste doel van de dag was de vuurtoren. Die kant op hadden we vandaag wind mee, en de wind was zeker aanwezig. Het begin van de reis verliep dus vlotjes en halverwege stopten we even voor een appel. Bij de vuurtoren werden de eerste boterhammen aangebroken en werd de omgeving verkend. Al weten we nog steeds niet waar de ringetjes aan de buitenkant van de toren voor dien(d)en…

Tegen het middaguur was het nog steeds droog en besloten we om daar ons voordeel mee te doen door nog een strandspel op een nabijgelegen strand te spelen. De Hollandse Leeuwen wonnen uiteindelijk alle potjes, behalve het laatste. Tijdens dat potje bleef één kind dapper weerstand bieden tegen 40 tegenstanders. Na het spel werd er rond de kustlijn gespeeld met het opschuimende water.

Toen het begon te druppelen keerden we terug naar de beschutte omgeving van de vuurtoren om daar op de heuvels nog maar eens flink te keer te gaan tijdens de vlaggenroof. Alle vestigingen wonnen uiteindelijk een wedstrijd en bij het spelen van jongens tegen de meiden waren het na een lange strijd de meiden die er met de winst vandoor gingen. De kinderen waren ondertussen al flink uitgeput en het tweede deel van de dag moest nog volgen…

De rest van de reis verliep met tegenwind en ondertussen vielen er ook steeds meer druppels. Nadat we op de dijk een poosje gewacht hadden op de gidsen (we waren ondanks de tegenwind toch sneller dan gedacht) konden we eindelijk de laarzen, oude gympjes en regenbroeken benutten. De wadwandeling werd in de groep wisselend ontvangen. Een deel van de leerlingen zoog de informatie van de gidsen als een spons op, terwijl een ander deel van de kinderen vooral uitkeek naar de thuiskomst op de boerderij: “Ik zou al mijn geld geven voor een warme douche!”

Het avondeten van de dag bestond uit gebakken krieltjes, een Turks worstje, worteltjes en een Griekse salade. Deze maaltijd werd verslonden door kinderen die na de terugreis volledig uitgeput waren. ‘s Avonds werd er daarna dan ook vooral tijd gestoken in rustige activiteiten zoals spelletjes doen, chillen en het kijken van de wedstrijd Ajax – Tottenham (al was dat in de laatste minuten een stuk minder ontspannend). Rond middernacht was het voor de meesten al lang niet meer mogelijk om de ogen na deze uitputtende dag nog open te houden en werden de slaapzalen gevuld met licht gesnurk.

Lees hier het Amelandjournaal van dag 1.

Lees hier het Amelandjournaal van dag 3.