Amelandjournaal – Dag 1

Na de flinke voorpret en de korte laatste nachtjes, was het vandaag toch eindelijk zover: We gaan naar Ameland! Dit jaar voor het eerst met leerlingen van alle drie de vestigingen, erg leuk om te zien hoe binnen een mum van tijd vriendschappen worden gesloten en alles door elkaar begint te lopen.

Voordat de reis werd ingezet, werd er voor school nog even stevig geknuffeld en gezwaaid. In de bus werd vooral flink gezongen, gesnoept en gelachen. Daarnaast knalde de muziek uit de telefoons en boxjes en werden er favoriete nummers uitgewisseld. Zonder vertraging kwamen we volgens schema aan in Holwerd. Na de nodige toiletbezoekjes kwam de boot al aangedreven. De bagage werd snel opgeborgen en iedereen, behalve de vier kinderen die er pas na 10 minuten achterkwamen dat we al op weg naar de boot waren, kon keurig in rij de boot op. Op de boot een lekkere lunch (chips, snoep en een verdwaalde boterham) en tijd voor de eerste spelletjes.

Eenmaal op Ameland slaat de stemming toch al snel om in vakantiemodus. We hebben zowaar een droge dag te pakken (de enige noemenswaardige regen viel tijdens het avondeten)! Na een korte instructie over de locatie en het opmaken van de bedden, wordt de omgeving van de kampeerboerderij al optimaal benut: een voetbalwedstrijd tussen de jongens en de meiden (inclusief overlopers), spelletjes in de eetzaal, tafeltennis en tafelvoetbal en natuurlijk snoepen op de kamers.

De tweede helft van de middag brachten we door op het strand. Na een wandeling van 30 minuten kwamen we op het brede en lege strand aan en brak de zon ook nog eens door. Ondanks de watertemperatuur trok dit een groot deel van de kinderen toch over de streep om een kleine duik te wagen, bikkels! Daarnaast waren sommige kinderen erg druk met het verzamelen van schelpen, werd er gevliegerd (door doorzetters die na ruim 45 minuten aanklooien uiteindelijk toch de vlieger de lucht in kregen) en nam één kind uitgebreid de tijd om een kwal van wel heel dichtbij te onderzoeken. Ook waren er een aantal zonaanbidders en werden de duinen flink verkend.

De stevige trek die het gevolg was van alle strandactiviteiten werd gestild met een Italiaanse maaltijd. Het gerecht vormde een welkome afwisseling voor al het suikergoed en met die gezonde bodem trokken we de bossen in voor een avondspel. In het bos werd geslopen en gekropen en zochten de kinderen met stukjes pasta op zak naar de plek van de gong. Na afloop namen we verbaasd nog even kennis van de eindstand van de wedstrijd in de Champions League en werden (na het stiekem even terugkijken van de doelpunten) de tanden gepoetst. De lange dag eiste zijn tol en het werd al snel rustig. Even bijkomen van een sfeervol, mooi en zonnig begin.

Klik hier voor het Amelandjournaal van dag 2.

Klik hier voor het Amelandjournaal van dag 3.