Amelandjournaal 1

6-6-2017

Na een gezellige en voorspoedige busreis kwamen we volgesnoept aan bij de haven van Holwerd. Onderweg zijn we om sanitaire redenen even bij de McDonald’s gestopt. Safouan, Storm, Rins en Yannick mochten helaas niet in de ballenbak spelen. In de bus werden de stembanden gesmeerd (Anouk, Bente, Fabienne en Michelle) en de oren getest (rest van de achterzitjes in de bus). Sommige kinderen hebben nu al spijt dat ze hun oordopjes vergeten zijn. De laatste minuten van de reis werden gevuld door een comedy-show van de buschauffeur. Doordat we geen last hadden van files, waren we ruim voor het geplande vertrek bij de boot en zodoende konden we zelfs een boot eerder nemen.

Op de boot hebben we geluncht en vanaf het dek werden de meeuwen ruimschoots voorzien van het overtollige brood, er was immers ook snoep mee.  Aangekomen op de boerderij zijn we van instructies voorzien door Anton, de kinderen hebben na enig overleg een slaapplaats gevonden en de buurt werd verkend. Na een broodje knakworst en tussen de buien door zijn we naar het strand gelopen.  Daar bleek de wind voor veel kinderen geen obstakel te vormen voor en werden de nieuwe zwembroeken, badpakken en bikini’s uitgeprobeerd. Het water was, volgens de overlevering, prima op temperatuur. Wel waren er veel kwallen (de beesten, de sfeer onder de kinderen is buitengewoon goed).  Krijn probeerde één kwal met een grote sprong te ontwijken… maar landde op een ander.

Na het strand en de wandeling terug waren alle suikers verbrand (Mats heeft zijn drie zakken al op) en was het tijd voor een echte maaltijd.  Op het menu:  spaghetti bolognese, heerlijk! Vervolgens de afwas en daarna een avondspel en uiteindelijk van achter de ruiten kijken naar hoe het onstuimige weer overtrekt. Een flink aantal potjes tafeltennis, tafelvoetbal, kaarten en stoelendans later was het tijd om naar bed te gaan; moe, voldaan en goed uitgewaaid.