Ameland journaal

 Dag 3: donderdag 9 april 2015

Programma:

Het wadlopen gisteravond was goed verlopen. Wel hadden we Sophie, Julia en Nick bijna op het wad achter moeten laten omdat zij vast kwamen te zitten. Gelukkig konden ze nog worden uitgegraven en zijn we weer compleet. Fenne, Imke en Marit durfden het aan verse garnaal te proberen, Dora wilde ook, maar de garnalen waren (helaas) op. Domien krijgt de gestippeldedieseltreinworm niet meer uit zijn hoofd. Max vindt de krab niet cool meer nadat er een aan zijn vinger hing. Als nachtspel voor de “die hards” hadden we het douanespel gedaan.

Vanmorgen om 8:30 uur werden de meeste kinderen wakker. Na het ontbijt hebben we de fietsen ingeleverd en zijn we doorgewandeld naar het natuurmuseum. Aldaar genoten van het voeren van de vissen, de speurtocht en het geweldige uitzicht. Daarna een stevige lunch met tosti’s en toen met gevulde maag het dorp in. Daar werd er flink gerekend en het zakgeld eerlijk verdeeld tussen souvenirs en snoep. Armand vindt Nes een leuk dorp. Hij heeft eerst een vergelijkend warenonderzoek gedaan. De kleine souvenirs waren minder leuk en de grote te duur. De eerste groepen zitten ondertussen aan de pannenkoeken en evalueren de dagen en nachten. Mette is bevallen van een pannenkoek. Na het eten zitten er vijf volwassenen uit te buiken in de eetzaal. Steekt Ingmar zijn hoofd om de deur: “oh, hier is niemand.”

Het nieuwe duikelrek is ingewijd door Julia en Guus met draaierige stunts.

Vanavond voor de laatste keer Nes in voor een nachtspel, maar eerst…de bonte avond. We zijn erg benieuwd wat we voorgeschoteld gaan krijgen, want we hebben nog weinig gerepeteerd zien worden en door de spierpijn zullen de dansacts het moeilijk hebben.

De tas inpakken wordt voor velen een probleem. De spullen passen er nooit meer in! Shinobu en Iris hebben geen zin in de busreis omdat ze dan zo lang stil moeten zitten.

Eten:

Pannenkoek naar wens.

Sfeer:

Gemoedelijk, iedereen gaat op een gezellige manier met elkaar om.

Weer:

Bewolkt in de ochtend, halverwege de dag trok het open

 

 

 

Dag 2: woensdag 8 april 2015

Programma:

Laat en teleurgesteld naar bed vanwege FC Twente. Toch was het om 23:30 uur stil…..

Vanmorgen om 8:00 uur begon er leven in de brouwerij te komen. Na het ontbijt zijn we fietsen gaan halen, die overigens niet erg in de smaak vielen van onze jong volwassenen. De barre tocht richting vuurtoren kon beginnen. Norah en Robin mochten vanwege blessures op een tandem. Zo konden ze er gelukkig toch nog bij zijn. Luuk zorgt dat er op alle tochten foto’s gemaakt worden. Bij de vuurtoren hebben we capture the flag gespeeld. Het team van meneer Roel (bestaande uit de groepen van Ernsta en Roel) heeft vet gewonnen.

We zijn doorgefietst naar het puntje van het eiland alwaar wij stipjes op de horizon zagen, lees: zeehonden op een zandbank. Elian, Gino en Thomas hebben zeehonden gespot van heel dichtbij in het water. Robin, Callen en Nick konden zich niet bedwingen en moesten weer met hun voeten in de zee. Op het strand en in de duinen hebben wij ons nog goed vermaakt voordat de terugtocht werd hervat. Mats werd op het strand filosofisch, je kunt namelijk ook rijk zijn zonder veel geld te hebben, maar door gelukkig te zijn. Langs de waddenkant lijkt de afstand veel verder. Wens van Thomas voor volgend jaar: e-bikes. Felix wil liever dezelfde fietsen voor de groep van volgend jaar.  Teun is topfietser, voortdurend vooraan, niet te houden. Vermoeid op de kampeerboerderij aangekomen, mocht er worden gerelaxt. Dus werd er gevoetbald, natuurlijk.

Vandaag gaan we op tijd eten omdat we om 18:00 uur gaan wadlopen.

In de avond kijken of er nog energie is voor een bosspel.

Eten:

Vandaag een luxe keuzemenu: hutspot of boerenkoolstamppot met worst. De pakjes puree is door de koks verboden….. Beneden onze stand.

Weer:

De wind is gaan liggen. Vanmorgen begon in de mist maar die trok algauw weg.

De zon laat zich nog niet zo veel zien, helaas. De temperatuur is wel lekker, beetje fris af en toe.

Sfeer:

Gezellig.

 

Dag 1: dinsdag 7 april 2015

Programma:

De busreis verliep voorspoedig. We waren vlot in Holwerd, dwars door Leeuwarden vanwege wegwerkzaamheden. Bij Holwerd aangekomen bleek de boot een vertraging te hebben van een half uur. Gevolg: het zakgeld is reeds gehalveerd met dank aan de shop in de haven. Teun heeft een coole zonnebril gekocht, de (weers)verwachtingen zijn goed!

Bij aankomst in de boerderij zijn de bedden vlot verdeeld.

In de middag wandelen we naar het strand. Daar zijn vele ontdekkingen gedaan: in de duinen ligt het vol met zand en zo ook de laarzen (Felix), overigens zijn ze ook nog waterdicht, best handig. Bramenstruiken zitten vol met prikkels, als je er achterover in valt (Zidan, maar alles is oké) heb je pijn. De zee is nat en je broek ook als je niet uitkijkt (Vera). En we zijn op kamp met jong volwassenen en niet met kinderen (Marit).

Er waren vijf dappere zwemmers: Lucas, Teun, Nick, Finn en Lennaert.

Op het avondprogramma staat voetbal kijken of een bosspel.

Eten: was klaar toen we van het strand terug kwamen, heerlijk! Macaroni met saus, komkommer en tomaat.

Weer: veel wind en vooralsnog weinig zon.

Sfeer: supergoed. Het is een gezeglijke groep.