Ameland journaal, dag 3

Ameland journaal

Donderdag 7 april

Om 8 uur werden wij luidruchtig gewekt. Na de opmerking: “De laatste aan tafel doet de afwas”, zaten binnen een half uur alle kinderen aan tafel. Marlo werd even in het zonnetje gezet door ons. Deze fantastische groep stond al klaar in een fietsrij, voordat de begeleiding klaar was om te vertrekken. De fietsen terugbrengen verliep heel snel.
Vanaf de fietsverhuur in het zonnetje gewandeld naar het natuurcentrum. Bij het museum waren we ruim op tijd om het visvoeren te bekijken. Daarna met wisselend succes een speurtocht voor 12+ afgerond en genoten van het uitzicht vanaf de toren. Een enkeling waagde zich in de walvisafdeling aan een vies filmpje. In de winkel werden vervolgens souvenirs aangeschaft voor moeders, vaders, broertjes en zussen.

Terug op de boerderij hebben we geluncht met een bordje snert of champignonsoep. En natuurlijk houden we ons aan de regel: “Wat je opschept, eet je op”. Ferdi heeft onder lichte dwang genoten van een boterham hagelslag, jam, peper en maggi. Best pittig.

Na de lunch de “stad” in. Aandenkens en snoep inslaan. Dante en Bangaly vroegen zich af: “Is dít nou de hoofdstad van Ameland?” Alle kinderen waren precies op tijd terug op het kamp. Het blijft een wonder hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben…

Na een korte pauze was het tijd voor pannenkoeken. Per klas kwamen de kinderen naar de keuken om al smullend de afgelopen dagen door te nemen. Myrthe: “Ik vond het wadlopen het leukst….totdat het niet doorging”. Vooral de huisdieren en de moeders werden veel gemist.

Toen het eten enigszins gezakt was begon de Bonte Aaf. Nina en Semma presenteerden de avond. Noortje, Hannah en Sophie playbackten K3. Connor had 2 lastige raadsels. Ellamijn, Jessie, Loeke, Franka en Leandra deden een quiz. Ellamijn kreeg een flinke laag poedersuiker over zich heen. Floor had de lachers op haar hand tijdens een horrorverhaal met July, Connor, Jasper en Roos.

De Bonte Avond werd gevolgd door een nachtspel. We trokken wederom “de hoofstad” Nes in. In verschillende groepjes werd druk gezocht naar “De Rede van Nes”. Dat deze visboer al niet meer bestond mocht de pret niet drukken. Winnaars van het spel: de groep van Nicole. Doorzetters van de avond: de groep van Bert.

Sfeer: Moe, voldaan en volhardend. Geur: Eau de pubêr. Oogjes: klein. Bijslapen: in de bus.

Ameland 2016