Ameland journaal, dag 2

Ameland journaal

Woensdag 6 april  

Vroeg (8 uur) uit de veren en om half negen iedereen aan tafel voor een ontbijt met een eitje. Gelijk een lunch gemaakt want we hebben een lange tocht voor de boeg. De etappe begint met een wandeling naar de fietsverhuur. Allemaal een fiets met versnelling, al lijkt die bij sommigen wat te haperen. Daarna zetten we koers naar de vuurtoren. Op de heenweg is het vooral bij heuvel op doorzetten om tegen windkracht 6 in te fietsen.

Moe maar voldaan komen we uiteindelijk aan en genieten we van een welverdiende lunch aan de voet van de toren. Op de vraag hoe hoog de vuurtoren is zegt Mehdi: 110 meter. De toren blijkt slechts 56 meter hoog te zijn. Dat is 32,5 keer Thomas.
ameland 2016
Na 6 pogingen is dit dan onze bijna gelukte panorama foto.

Norbert en Bangaly bedenken met ons wat vuurtoren in het Frans is:

A: Tour de Fue

B: Maison de Lumiere

C: Fare

Het juiste antwoord is C (met dank aan internet)

Na de lunch is het tijd voor een aantal potjes vlaggenroof in het bos. Junior bepaalt uiteindelijk met een razendsnelle actie de eindstand: 2-1. Na de vlaggenroof is een aantal kinderen de boom in gegaan. Loeke (als luiaard) en David (als goudwang Gibbon).

De terugweg is door het stralende zonnetje en de wind in de rug een stuk aangenamer dan de heenweg. Demi kijkt op de terugweg steeds achterom. Op de vraag waarom, zegt ze: “Ik kijk naar de Eifeltoren.” Het laatste stukje moeten we wederom tegen de wind in en staat de helft van de groep geparkeerd in de eerste versnelling.

Eenmaal terug op de boerderij is het relax-tijd en eten we een boterham met knakworst. Lekker!

Warm en waterdicht ingepakt zijn we op de fiets vertrokken naar het wad bij Buren. Daar werden we opgewacht door de gidsen. Helaas hadden zij de teleurstellende mededeling dat het water door de storm te hoog stond om te kunnen wadlopen. Dat vonden wij natuurlijk heel erg jammer. Van de regen werden we ook wel heel koud en nat. Op de boerderij ontstond er dus een file bij de warme douche.

Na een heerlijke maaltijd bestaande uit aardappelpuree, worteltjes, doperwtjes, boontjes, merquez-worstjes, appelmoes en een vlaflip als toetje, deelde de club zich op in twee groepen: één groep ging buiten een grote partij voetbal spelen en één groep ging binnen aan de spelletjes. Halli-Galli, Weerwolven van Wakkerdam en Speedcups waren favoriet.

Na het voetbal spelen was het binnen tijd voor voetbal kijken. Bij de Champions League leek het toch een stuk makkelijker dan in het echt, maar zij hadden natuurlijk ook minder last van de wind… Na de eerste helft trok een grote groep erop uit naar het strand, een ander deel bleef thuis voor spelletjes en de tweede helft van de wedstrijd.

Er was een prachtige sterrenhemel te zien op het strand met een planeet aan de hemel. Onderweg vond Roos een kikker of pad en een salamander. Alles werd heel vakkundig gefotografeerd door Nina.

Na de wandeling taaide iedereen af en gingen de oogjes vlot toe. De sfeer blijft zeer goed, de kinderen gaan leuk met elkaar om en zijn zeer gezeglijk.