Ameland journaal, dag 1

Ameland journaal
Dinsdag 5 april 2016
Zonder noemenswaardige vertraging zijn we vertrokken uit Enschede. Onderweg is de bus alleen even stilgezet voor een sanitaire stop van de buschauffeur. Na een gezellige snoepreis zijn we op tijd aangekomen in Holwerd (Harlingen zegt Roel). July: “We zijn net vertrokken en het is nu al heel gezellig!”

Eenmaal op de boot (“Is dit een boot, wat doen al die stoelen dan hier?”, vraagt Ferdi) hebben we geluncht. Ook hebben wat kinderen genoten van regen en wind op het zonnedek. Roos, Connor, Floor, David, Jasper, July en Norbert zagen daar vandaan een bruinvis in zee.

Na een broodje knakworst zijn we lekker (daar waren de meningen over verdeeld..) gaan wandelen naar het strand. Een verrassend groot deel van de groep is gaan zwemmen of pootje baden. Loeke en Franka hebben onze weggedreven bal gered uit het water.

Op de terugweg heeft Merel eindelijk een skelet gevonden. Daar zocht ze al heel lang naar. De jongens kwamen erachter dat er stroom op het schrikdraad staat.
Bert en Gerald hadden lekkere macaroni voor ons gekookt. Na de afwas was het tijd om te relaxen. Myrthe was ondertussen alvast gaan “wadlopen” bij de boerderij. Demi kon haar niet meer redden. Maar het kwam toch goed.
In de meidenkamer is een kapsalon ontstaan. Junior en Ties zijn ook onder handen genomen. Collin maakt zich nog wel zorgen over zijn kapsel. Door de harde wind staat er af en toe een plukje de verkeerde kant op. Ook wordt er al wat geoefend voor de bonte avond.
Toen het flink donker was, hebben we hebben we het bos verkend en levend Stratego gespeeld. Wie het laatste spel heeft gewonnen is tot dusver nog onduidelijk. De jongens of de meiden?